Volledige prothese

Meer dan 3 miljoen mensen dragen er in Nederland een gebitsprothese. Ongeveer 800.000 hebben hier in meer of mindere mate problemen mee.

Een nieuwe gebitsprothese
Door het voortschrijdend slinken van de kaken kan een gebitsprothese op den duur los gaan zitten. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals:
– Pijn
– Slecht voedsel kunnen vermalen
– Spraakproblemen
– Spijsverteringsproblemen
– Loszittend gebit
– Rode of stukke mondhoeken
– Verouderd uiterlijk
De gemiddelde levensduur van een prothese is 5 tot 8 jaar. U bent zelf de aangewezen persoon die bepaald wanneer uw prothese niet meer aan uw verwachting voldoet. U ervaart zelf de ongemakken die in loop der jaren is ontstaan.

Waarom een nieuw kunstgebit als ik er geen last van heb?
Er zijn mensen die geen last hebben van hun (oudere) gebitsprothese. Wanneer uw prothese niet goed past ( ook al ervaart u dit zelf niet), kan er slap weefsel ontstaan. Dit weefsel onder uw prothese noemen we “flaby ridge’’. Een flaby ridge komt veel voor bij mensen die al langer een gebitprothese dragen. In loop der jaren slinkt de kaak bij mensen met een gebitprothese. Het kunstgebit blijft uiteraard zijn vorm behouden. De ruimte tussen de kaak en het kunstgebit wordt door het lichaam opgevuld met weefsel. Dit weefsel is slap en zacht en vormt geen goede basis voor een gebitsprothese. U kunt dit voorkomen door de prothese tijdig te vervangen of op te vullen (rebasen)

Wij bieden graag hulp
Vanaf het eerste bezoek tot aan het plaatsen werken wij zelfstandig aan uw prothese. Hiervoor hebben wij 6 stappen nodig om de prothese aan te meten. Op de door ons aangemeten prothesen wordt standaard 2 jaar garantie gegeven. Ook bieden wij Kosteloos een intakegesprek.

De behandeling
– Intake/eerste afdrukken
– Tweede afdrukken
– Beetbepalen ( 2 fase) en tanden uitzoeken
– Passen in was
– Plaatsen
– Nacontrole